Dnes jsem s ní upekl tyto skořicové buns, tedy jakési rolky.
Na těsto potřebujeme:
- 150g ovesné mouky
- 500g hladké špaldové mouky
- 50g třinového cukru
- 2ks vajíček
- 80g másla
- 300ml mléka
- 15g droždí
- 3g kardamonu
- 3g soli
- 3g olivového oleje
- 100g třinového cukru
- 100g másla
- 6g kardamonu
- 9g skořice
- 100g vlašských ořechů
Do mísy vsypeme obě mouky, cukr, kardamon, přidáme dvě vejce a přilijeme směs s kvasnicemi. Poté vypracujeme mírně lepivé těsto. Můžeme přidat i lžičku olivového oleje, díky kterému bude hmota vláčnější. Poté už jen přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout.
Náplň připravíme tak, že utřeme máslo s cukrem, k němuž přisypeme kardamon se skořicí.
Mírně nakynuté těsto si rozdělíme na 2 poloviny, které vyválíme na obdélníky zhruba 0,5cm vysoké, jež potřeme cukrovou náplní. Na ni pak můžeme ještě přisypat ořechy. Těsto zarolujeme jako klasickou roládu a nakrájíme na špalíčky, cca. 3 cm vysoké. Zmáčkeme je mírně ve středu, vložíme do pekáče, formy, či plechu s mezerami mezi sebou a pak už jen 20 minut pečeme při 200°C.
A nezapomínejte, skořice zvyšuje chuť k jídlu. :)
A nezapomínejte, skořice zvyšuje chuť k jídlu. :)
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
bílkoviny | sacharidy | tuky | kj | kcal |
7,94 | 43,72 | 15,72 | 1504,19 | 359,35 |
Inspiraci k tomuto receptu jsem získal na blogu Maškrtnica.
Žádné komentáře :
Okomentovat