Pôvodne som chcela vytvoriť zdravší recept na vianočné
medvedie labky, avšak napokon z toho vzniklo pečivo, ktoré chuťou nápadne
pripomína známe koka keksy. Je to spôsobené asi najmä sušeným kokosovým
nápojom, ktorý som použila na obalenie keksov namiesto práškového cukru. Aj tak sú veľmi dobré a u nás v rodine majú úspech.
Potrebujeme:
- 200g špaldovej múky hladkej
- 100g ovsenej múky
- 80g trstinového cukru
- 70g zmäknutého masla
- 80g ovsených vločiek
- 40g mandlí
- 30g ryžového sirupu
- 1 lyžica kakaového prášku
- 1 lyžica karobového prášku
- 1 vajce
- 1 lyžica vlákniny
- trochu masla a hrubej múky na vysypanie formičiek
- sušené kokosové mlieko na obaľovanie

Vločky a mandle si najskôr podrvíme v mixéri. V mise zmiešame všetky suroviny okrem kokosového nápoja múky a masla na vysypanie formičiek. Namiesto ryžového sirupu je možné použiť
agávový, javorový, špaldový a iné. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň
hodinu odležať v chladničke. Formičky na medvedie labky si vymastíme
maslom a vysypeme hrubou múkou. Kúsky cesta vtláčame do formičiek až po okraj. Formičky
poukladáme na plech a pečieme cca 10 minút pri teplote 180°C. Keksy vyklopíme a ešte
horúce obaľujeme v sušenom kokosovom nápoji.
Priemerné výživové
hodnoty na 100g:
bielkoviny
|
sacharidy
|
tuky
|
kJ
|
kcal
|
9,7
|
59,5
|
15,06
|
1743,17
|
416,06
|
Žádné komentáře :
Okomentovat