Potrebujeme:
- 350g hladkej špaldovej múky
- 140g zmäknutého masla
- 80g trstinového cukru
- 2 žĺtky
- 2 podrvené klinčeky
- 1 lyžička škorice
- pár kvapiek vanilkovej arómy
- džem na zlepovanie
Všetky suroviny okrem džemu dáme do misy a rukami vypracujeme cesto. Necháme odležať aspoň hodinu v chladničke (pokojne aj do druhého dňa, cestu sa nič nestane). Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3-milimetrovú hrúbku a vykrajujeme dvojice tvarov – vždy jeden s dierkou a jeden bez. Pokiaľ nemáme vykrajovačky s dierkou, dá sa celkom dobre použiť aj náprstok na šitie, ktorým dierky do tvarov poľahky vykrojíme. Pečieme pri teplote 180°C cca 10 minút. Po vychladnutí pečivo zlepujeme ovocným džemom.
Priemerné
výživové hodnoty na 100g:
bielkoviny
|
sacharidy
|
tuky
|
kJ
|
kcal
|
7,39 |
56,23
|
20,49
|
1891,31
|
451,56
|
Žádné komentáře :
Okomentovat