Vyložit si nohy na lavičku, dát si kousek pizzy, sklenku vína a jen tak lenošit. Takhle by si letní podvečer představoval asi každý. Pohodu si musíte udělat sami, s pizzou vám trochu pomůžu. :)
- 135g (hrnek) hladké špaldové mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- ½ hrnku vody
Navrch pizzy pak:
- 1 lžíce olivového oleje
- 5g česneku
- 150g zakysané smetany
- 125 g mozzarella
- 70 g goudy
- 15 g sušených rajčat
- 1g chilli papriček
Na to nejjednodušší a nejlepší těsto, jaké jsem kdy připravoval nám postačí hrnek hladké špaldové mouky, 2 lžíce olivového oleje, asi půl hrnku obyčejné vlažné vody (raději méně a podle lepivosti těsta přiléváme) a špetka soli. Toto je základ, který ještě můžeme dochutit sušenými bylinkami, rajčaty, případně olivami.
Suroviny smícháme tak, že olej přidáme až jako poslední, aby těsto zůstalo vláčné, nelepivé a dobře se nám s nim pracovalo.
Suroviny smícháme tak, že olej přidáme až jako poslední, aby těsto zůstalo vláčné, nelepivé a dobře se nám s nim pracovalo.
Plech si vyložíme pečícím papírem, na nějž postupně dlaněmi roztáhneme těsto. Dál už to jde rychle. Základ pizzy potřeme směsí rozmačkaného česneku s olivovým olejem, přidáme zakysanou smetanu a poklademe mozzarellou, goudou, sušenými rajčaty a kousky chilli papriček.
Pečeme 20 minut při 180°C.
Žádné komentáře :
Okomentovat