- 200g pohanky
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/2 hrnku ovesné mouky
- 2 lžíce třtinového cukru
- borůvkový kompot
- 100ml sójovo rýžového nápoje
Drobenka:
- 30g másla
- 3 lžíce špaldové mouky
- 50g vanilkového cukru
Nejprve si v hrnci spaříme pohanku vroucí vodou tak, aby voda dosahovala zhruba 3 cm nad okraj pohanky a zakryté pokličkou necháme chládnout.
Smícháme oba druhy mouky, přilijeme sójovo rýžový nápoj a vypracujeme tvrdší těsto. To si pak roztaháme po dně i okrajích formy vyložené pečícím papírem (ze začátku to jde těžko, ale chce to jen přijít na správnou techniku). Pohanku osladíme cukrem a vlijeme ji do vzniklého korpusu. Nahoru dáme okapané borůvky, posypeme drobenkou z másla, špaldové mouky a vanilkového cukru a pečeme v troubě při 180°C 45 minut.
Žádné komentáře :
Okomentovat