středa 30. dubna 2014

Cong you bing 葱油饼

Ani neviem, akým spôsobom som natrafila na tieto placky. Doteraz som ich vôbec nepoznala. Vraj v Číne si ich môžte bežne kúpiť na ulici. Spôsob prípravy na pohľad taký zložitý a pritom úplne jednoduchý, ktorý spôsobí, že placky sú "vrstevnaté" ma dostal! Odtŕhať jednotlivé vrstvy a zajedať chrumkavým šalátom... Skvelý tip na prílohu v začínajúcom období grilovačiek.


Suroviny:
  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej špaldovej múky
  • 1/2 hrnčeka teplej vody
  • zelená cibuľka
  • olivový olej
  • himalájska soľ
  • korenie
Rukami vytvoríme cesto z múky a vody, necháme polhodinku odležať v miske prikrytej potravinárskou fóliou.

Cesto rozrežeme na 6 častí. Z každej časti vytvoríme placku nasledovným spôsobom:

Cesto natenko rozvaľkáme valčekom na doske. Rozvaľkané cesto potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením, posypeme nadrobno nasekanou zelenou cibuľkou. Následne cesto rukami zrolujeme (ako koberec, haha) a zo zrolovaného valčeka vytvoríme ešte slimáka. Tohto slimáka si sploštíme rukou a vyvaľkáme. Až teraz nám vznikla placka, ktorú opekáme na rozohriatej panvici s lyžicou olivového oleja, z každej strany cca 2 - 3 minúty.


Približné priemerné výživové hodnoty na 100g:

bielkoviny
sacharidy
tuky
kJ
kcal
3
21
7
669,9
160

Žádné komentáře :

Okomentovat