Jednoduchá polévka, která svou chutí připomíná svíčkovou, avšak je mnohem zdravější.
Potřebujeme:
Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci si necháme rozpustit máslo, přisypeme zeleninu a smažíme ji několik minut za občasného míchání. Až celer s mrkví zezlátne, přilijeme vodu a zhruba 20 minut povaříme. Hrnec odstavíme z plamene a obsah rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě krátce povaříme, a poté už servírujeme s chlebem, ozdobené nastrouhaným parmezánem a v mém případě pampeliškovými listy, které však mohou nahradit různá semínka.
Průměrné výživové hodnoty na 100g:
bílkoviny
|
sacharidy
|
tuky
|
kJ
|
kcal
|
0,83
|
4,62
| 1,63 |
160,64
|
38,40
|
Žádné komentáře :
Okomentovat