úterý 29. dubna 2014

Svíčková polévka

Jednoduchá polévka, která svou chutí připomíná svíčkovou, avšak je mnohem zdravější.

Potřebujeme:
  • 3 mkrve
  • asi 300 g celeru
  • 20 g másla
  • 500 ml vody
  • parmezán

Mrkev a celer si očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci si necháme rozpustit máslo, přisypeme zeleninu a smažíme ji několik minut za občasného míchání. Až celer s mrkví zezlátne, přilijeme vodu a zhruba 20 minut povaříme. Hrnec odstavíme z plamene a obsah rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě krátce povaříme, a poté už servírujeme s chlebem, ozdobené nastrouhaným parmezánem a v mém případě pampeliškovými listy, které však mohou nahradit různá semínka.

Průměrné výživové hodnoty na 100g:

bílkoviny
sacharidy
tuky
kJ
kcal
0,83
4,62
1,63
160,64
38,40

Žádné komentáře :

Okomentovat